vijesti www.metkovic.hr

 Humanitarna priredba

Korizmeni koncert u organizaciji 'Prijatelja' i 'Neretvanskoga srca'

Metković, 22.3.2014. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića u suradnji sa Zakladom Neretvansko srce organizira namjenski korizmeni koncert za opremanje rehabilitacijskoga centra za djecu s teškoćama u razvoju (nabava niskofrekventnoga lasera i didaktičke opreme za senzornu sobu) kako bi se smanjili troškovi rehabilitacije koja se do sada provodila u medicinskim centrima Splita i Zagreba.
    Želeći ubrzati prikupljanje neophodnih financijskih sredstava, 30. ožujka 2014. organizirat će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću koncert na kojem će sudjelovati poznata imena naše estrade. Do sada je Udruga Prijatelj organizirala tri humanitarna događaja. Humanitarni koncert kojim su osigurali 2/3 sredstava za nabavku kombi-vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i Donatorsku večer od koje je sufinancirana kupnja neurofeedback aparata, koji se također koristi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju. Sjetimo se da je prvi njihov humanitarni koncert bio za kupovinu dizala u bolnici Kalos u Veloj Luci za osobe s najtežim invaliditetom.
    U Udruzi Prijatelj vole reći da je dobrota izbor, a ne obaveza te vjeruju da će Metkovci i Neretvani još jednom pokazati svoje veliko neretvansko srce.