vijesti www.metkovic.hr

 Poduzetništvo

Poduzetnicima predstavljen Projekt 'e-Poslovanje'

Metković, 21.3.2014. - U organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika (DURA), Grada Metkovića i Udruge obrtnika Metković, jučer je u metkovskom GKS-u održano predstavljanje Projekta e-Poslovanje, čija je svrha poboljšavanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkoga poslovanja.
    Na početku prezentacije Ena Soprano iz DURA-e predstavila je Agenciju i njezinu ulogu u Projektu. Govoreći o projektima koje Agencija provodi posebno je istaknula Poduzetnički inkubator 'Tvornica ideja' kojim se potiču mali i srednji poduzetnici – početnici do 35 godina starosti na području grada Dubrovnika. Poduzećima se u okviru Inkubatora pomoć pruža ponajprije osiguravanjem besplatnoga poslovnog prostora, marketinških i računovodstvenih usluga, savjetodavne pomoći za pronalaženje financijskih sredstava kroz projekte, kao i mogućnost pohađanja besplatnih edukacijskih programa tijekom prve godine poslovanja.
    U sklopu Inkubatora djeluje i tvrtka INTUIT d.o.o., čiji je vlasnik Vedran Vukas-Džaić na prezentaciji u Metkoviću govorio o Projektu e-Poslovanje, dajući primjere njegova uspješnog korištenja u poduzetnikovom svakodnevnom poslovanju.
    Glavni partner Projekta, koji traje 22 mjeseca, je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a financiran je sredstvima Vlade RH i Europske unije u okviru Operativnog programaRegionalna konkurentnost.