vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković 1963 zastao među osam

Metković, 20.3.2014. - Lijepo je sinoć bilo vidjeti na tribinama Metkovskog rukometnog hrama možda i tisuću i pol gledatelja koji su zdušno bodrili domaće rukometaše u teško ostvarivoj misiji da se u Kupu probiju među četiri najbolje momčadi. Posebno je zdušno je navijala skupina malih rukometaša koji su na utakmicu donijeli velike bubnjeve i dodatno doprinosili navijačkoj atmosferi.
    Iako se znalo da nam u goste dolazi GRK Varteks, vodeća momčad Permijer lige, naši u utakmicu nisu ušli obeshrabreni. Sve do 5:5 igralo se gol za gol, a onda nastaje panika u redovima gostiju jer domaćini bježe na 8:5 pa trener Varaždinaca zove time out. Šest minuta trebalo je gostima da poravnaju na 9:9 i onda još tri minute da ga podignu na 9:12. Nekoliko minuta pred kraj prvoga poluvremena Metkovci zastaju na 11 pogodaka, a gosti nastavljaju puniti mrežu domaćina sve do 18. gola. Treba napomenuti da su svojevrsnom balckoutu domaćih doprinijeli i suci Jurinović i Mrvica s nekoliko dvojbenih odluka na štetu domaćih.
    Odmah na početku drugoga poluvremena uslijedio je juriš Metkovaca na protivnički gol, što je u 34. minuti rezultiralo priključenjem na 15:18. Ponovno su iskustvo i nešto jača tjelesna sprema gostiju spriječili iznenađenje pa je sve do kraja utakmice razlika varirala između pet i tri gola u njihovu korist. Krajnji rezultat od 28:31 mogao je i drukčije izgledati ako se uzme u obzir da su domaći sedmerce pucali 2/5, a gosti 4/5 te da su nam suci poništili neke postignute golove i loptu vraćali na devet metara. Ipak, veseli što smo vidjeli dobru igru i zalaganje domaćih te što smo prvi put u seniorskome sastavu vidjeli mladoga Josipa Vekića i njegova dva gola u samoj završnici.
   Treba napomenuti da u subotu, 22. ožujka naši u prvenstvenoj utakmici ugošćuju RK Arbanasi iz Zadra. Utakmica započinje u 19 sati.
   
RK METKOVIĆ 1963
Pračić, Marušić, Kežić (5), Kozina (1), Dominiković (6), Jelinić (7), Matić, Zovko (5), A. Marić, Buntić, M. Marić, Maslać, Dolić, Mataga (2), Volarević (10 obrana), Vekić (2)
sedmerci: 2/5
isključenja: 6`
 
GRK VARAŽDIN
Grd, Težak, Melnjak, Jeftić, Horvat (6), Trojko, Kontrec, Sršen (7), Vidaček (1), Čelić, Kuduz (1), Balent (12 obrana), Mišković (1), Herman (3), Marčec (7), Tokić (5)
sedmerci: 4/5
isključenja: 6`