vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Matematika? Problema nema!

Metković, 13.3.2014. - Tko među nama neće uzdahnuti kada se spomene matematika?! Malobrojni. Međutim, oni koji su imali sreću da im u metkovskoj Gimnaziji matematiku predaje prof. Ljiljana Jeličić, doživljavaju je kao zabavu. Zašto?
   Tajna je objelodanjena ovih dana. Da je svojim vrsnim znanjem i metodičkim pristupom mnoge metkovske gimnazijalce uspjela uputiti do statusa doktora znanosti svjedoči i izdanje udžbenika skupine autora, na čelu s dr. sc. Zvonimirom Šikićem, čiji je i član i prof. Jeličić.
   Na inicijativu prof. Šikića, sa Strojarskoga fakulteta u Zagrebu, čiji osnovnoškolski udžbenici pokazuju iznimne rezultate, pozvani su srednjoškolski profesori matematike s dugogodišnjim iskustvom kako bi napravili i udžbenike za učenike srednjih škola. Jedan od suautora bila je i naša profesorica matematike Ljiljana Jeličić, prema čijem će udžbeniku od sljedeće godine učenici raditi. Čestitamo prof. Jeličić i vjerujemo da će svojim znanjem, metodikom i pedagoškim pristupom i dalje odgajati buduće naraštaje na koje smo, nažalost, prebacili teško breme da ovu zemlju jednoga dana izvuku iz gliba u kojemu se koprca. Još samo da to shvate političari (izgleda da još ne shvaćaju, s obzirom na njihov odnos prema obrazovanju i učiteljima) te obrazovanje uvrste u prioritet svih prioriteta. Ionako ćemo godinama izlaziti iz krize pa da to vrijeme barem pametno iskoristimo.