vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Aleksandar Stanković u Gradskoj knjižnici Metković predstavio svoju zadnju knjigu

Metković, 12.3.2014. - Popularni i prema nekim kontroverzni HRT-ov novinar i voditelj dugovječne emisije Nedjeljom u 2 Aleksandr Stanković sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predstavio svoju knjigu Sto faca i Aca, za koju je već na početku rekao da je nastala temeljem njegovih sjećanja na razgovore i druženja s mnogim gostima te da je potpuno subjektivna.
    Pedesetak okupljenih imalo je prigodu upoznati jednoga potpuno drukčijeg Stankovića, barem u odnosu na dojam koji bi kod gledatelja ostavljao u nekim svojim emisijama koje su bile na granici konflikta s gostom. Stanković se upravo na to osvrnuo rekavši da je na samome početku emitiranja NU2 sam nametnuo takav agresivniji stil vođenja te da mu je to nakon više od 550 emisija postalo opterećenje jer gledatelji uvijek očekuju oštru razmjenu mišljenja, a za to s nekim gostima nema potrebe jer nisu upleteni ni u kakve afere. Rekao je da kod takvih „mirnijih“ emisija gledanost odmah pada.
    Osim što je, za ilustraciju, pročitao neke tekstove iz knjige Stanković je mirno odgovarao i na pitanja posjetitelja pa i na ona provokativnija tipa zašto u svojim emisijama ugošćuje samo „Jugoslavene“ te je li moguća neka nova Jugoslavija, na što je on odgovorio kako ne misli da je ikakva Jugoslavija više moguća, a na „Jugoslavene“ odgovorio je protupitanjem je li Milan Ivkošić „Jugoslaven“ te ispričao neke zanimljivosti s Ivkošićeva gostovanja u NU2.
    Stanković je priznao i neke svoje pogreške te rekao da se tada loše osjeća, a kao najveći razlog njima naveo je da nema tim suradnika jer ga matična kuća baš ne podržava pa puno toga mora raditi sam i ponekad nema vremena za provjeru. Osvrnuo se i na jednu od zadnjih emisija koja je podignula buru, izjavivši da se divi Željki Markić jer je hrabra osoba.
    Nakon predstavljanja knjige sa Stankovićem se pozdravio njegov nedavni gost metkovski gradonačelnik Petrov, za čije je gostovanje Stanković bio rekao da mu je žao što mu je oduzeo dio emisije, ali nije imao izbora. Kako to već obično bude na kraju, Stanković se potpisivao kupcima svoje najnovije knjige, a neki su osim te kupovali i neke od njegovih triju pjesničkih zbirka.