vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Ivo Veraja predsjednik RK Metković 1963

Metković, 9.3.2014. - Večeras je u Metkoviću održana Izvanredna izborna skupština Rukometnoga kluba Metković 1963 na kojoj je, na osobni zahtjev, razriješen dosadašnji predsjednik Uprave Pero Jerković i na to mjesto izabran Ivo Veraja, nekadašnji igrač RK Mehanika i dugogodišnji rukometni djelatnik koji je do sada obnašao dužnosti blagajnika, tajnika i člana uprave u Mehanici i kasnijem Metkoviću.
  Na skupštini je usvojen i novi Statut koji je usklađen sa zakonima o športu i o udrugama, a novost je da je u njega unesena odredba da Upravni odbor umjesto devet broji trinaest članova. To je učinjeno kako bi se postigla veća efikasnost toga tijela.
   Za Verajine zamjenike izabrani su Matko Jerković i Mišo Glavinić, a Upravni odbor čine još Marko Kravar, Nikša Kaleb, Ivica Brnas, Jozo Matić, Nikola Veraja, Brane Vučković, Ivica Bačić, Ivica Primorac, Miće Čović i Drago Bokan. Nadzorni odbor radit će u sastavu: Katarina Ujdur, Mirko Volarević i Ante Zovko.
   Dosadašnji predsjednik Jerković rekao je da su jedan od razloga njegovoj ostavci nesređeni odnosi između Kluba i Škole rukometa.