vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnazija Metković bila domaćin Županijskoga natjecanja iz njemačkoga jezika

Metković, 5.3.2014. - Gimnazija Metković, već tradicionalan domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkoga jezika, ugostila je jučer učenike i profesore mentore njemačkoga jezika iz osnovnih i srednjih škola te gimnazija iz cijele županije. Učenici su se natjecali u vladanju svim četirima vještinama njemačkoga jezika, u čemu su se istaknuli učenici naše gimnazije Mihovil Pavlinović i Lea Knežević koji su se plasirali na Državno natjecanje.
   Nakon pozdravne riječi i dobrodošlice ravnatelja Joze Jurkovića uslijedio je kratak glazbeni program koji su pripremile plesna i glazbena skupina učenika Gimnazije pod mentorstvom profesorice njemačkog jezika Svjetlane Bebić. Program je otvorila učenica Martina Manenica, nakon čije je najave zaplesao plesni trio u sastavu Petra Ivić, Ivana Bunoza i Zvone Radić. Iza plesne točke glazbeni je sastav Gimnazije Metković izveo nekoliko obrada već postojećih pjesama te četiri pjesme na njemačkome jeziku pod nazivom Unvergässlich (Nezaboravni) za koje su sami napisali tekst i glazbu i za koje su već do sada nagrađivani. Članovi glazbenog sastava su: Lea Knežević (tekst i glazba) Borna Nikolić, Teo Vučković, Hrvoje Ilić, Nikola Jurković, Darka Jukić, Andrijana Plećaš, Petra Lasić, Anamarija Jakić, Ana Prkačin, Ana Barbir, Tonći Tošić, Matej Erceg i Nikola Jurković, dok je glazbeno- tehnička potpora bio Jure Manenica.
   Natjecanje je prošlo u ugodnom ozračju što ga je u suradnji s ravnateljem Jurkovićem priredila županijska savjetnica profesorica njemačkoga jezika Dragica Nikolić, taj put u ulozi predsjednice Povjerenstva Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika. U organizaciji Natjecanja sudjelovao je aktiv njemačkog jezika koji čine profesorice Ivona Šešelj, Svjetlana Bebić i Ana Bebić.