vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Devet novih dobrovoljnih vatrogasaca

Metković, 6.7.2005. - U suradnji Javne vatrogasne postrojbe Metković s DVD-om Slivno, te Županijskom vatrogasnom zajednicom održan je tečaj za dobrovoljne vatrogasce. Tečaj koji se sastojao od 74 sata teorije i 40-tak sati praktičnog dijela uspješno je završilo devet polaznika, tri iz Metkovića i šest iz općine Slivno. Dobrovoljni vatrogasci upoznali su se sa osnovama predmeta kao što su preventiva, vatrogasna taktika, vatrogasna služba, a nakon tečaja raspoređeni su sa dva vozila u Opuzenu i na vodospremi iznad Komarne.
- Smatrali smo da se na ovaj način, uz dobrovoljne vatrogasce i dvojicu vatrogasca iz JVP Metković, čime je područje općine Slivno pokriveno operativno i dežurstvom u smjenama od 8 do 22 sata, skraćuje vrijeme dolaska na intervenciju. U slučaju većih požara na području koje pokriva JVP Metković, od Otrića u općini Pojezerje do Moračnog u općini Slivno na granici s BiH kod Neuma, ispomoć će nam osigurati DVD Slivno, pa metkovska postojba iz tog razloga ove sezone nema potrebu za zapošljavanje sezonskih vatrogasaca – rekao nam je Jure Pilj, zamjenik zapovjednika JVP Metković.
U JVP Metković upozoravaju građane da se pridržavaju naputka o zabrani paljenja vatre na otvorenom u vremenu od 1. lipnja do 31. listopada, što su najčešći uzroci velikih požara u ljetnoj sezoni.
(Ivana Ilić)