vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Redovan sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje

Metković, 25.1.2014. - Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Metkovića danas je održao sastanak na kojem je podneseno izvješće za prošlu godinu, nakon čega se razgovaralo o pripremama i provedbi aktivnosti u svrhu unapređenja sustava za zaštitu i spašavanje na području grada Metkovića. Sastanak je također upriličen kako bi se novim članovima prenijela iskustva onih koji su već bili u Stožeru.
     O stanju na terenu izvijestio je predstavnik Hrvatskih voda Joško Erceg, nakon čega je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Metkovića Nikola Grmoja prisutne upoznao s formiranjem postrojbe civilne zaštite opće namjene. Postrojba za sada broji 12 članova, a u planu je popunjavanje postrojbe novim članovima. Nadalje je rečeno kako će postrojba uskoro imati postrojavanje, a članove očekuje i obuka koja će se tijekom travnja ili svibnja održati u Dubrovniku sukladno Programu osposobljavanja postrojbi civilne zaštite opće namjene koji je donio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
     Pripadnici postrojbe danas su zaduženi osobnom zaštitnom opremom – odorom koja se sastoji od radnog kombinezona i zimske reflektirajuće jakne.