vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Rezultati akcije 'Manje oružja – manje tragedija'

Metković, 20.1.2014. - Policijska uprava dubrovačko-neretvanske je u vremenu od 16. prosinca 2013. do 16.siječnja 2014. godine na području cijele Županije intenzivirala aktivnosti u sklopu akcije Manje oružja – manje tragedija. Tijekom mjesec dana ostvareno je 35 dragovoljnih predaja kojom prilikom su građani predali 21 ručnu bombu, osam mina, dva kom vatrenoga oružja, tri topovska streljiva, 3 184 kom raznog streljiva i dr.
    Značajan doprinos provođenju Akcije dali su predstavnici općina i gradova na području naše županije kao i predstavnici braniteljskih i lovačkih udruga kojima iz PU zahvaljuju na njihovu doprinosu i sudjelovanju u provođenju akcije. Posebno zahvaljuju svim građanima koji su prepoznali značaj te akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer te ih podsjećaju kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje te da se tom prilikom protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.
    Za sve dodatne informacije o toj akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije, na broj 0800 88 92.