vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Koncertom Gradske glazbe okončane Prosinačke svečanosti

Metković, 29.12.2013. - Ovogodišnje Prosinačke svečanosti sinoć su tradicionalno okončane Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković koja je pod ravnanjem Dražena Laskača nastupila na pozornici metkovskoga GKS-a.
   Koncert je započeo Neretvanskom koračnicom Branke Bebića za koju je aranžman napisao Dražen Laskač, koji je tom prigodom Bebiću uručio originalnu partituru. Radi se o skladbi sastavljenoj od dvije Bebićeve prijašnje skladbe: O, Neretvo iz 1973. i dugoj koja je posvećena 116. brigadu HV-a iz 1992.
    U nastavku je izvedeno nekoliko božićnih pjesama u kojima su kao solisti nastupili Maja Jerković i Vice Šiljeg.
    Posjetiteljima koncerta prigodno se obratio predsjednik Glazbe Marko Vukša zaželjevši im sve najbolje u novoj godini. Tom je prigodom Vukša predstavio nekoliko novih članova glazbe koji su sinoć imali prvi javni nastup.
    Prisjetili smo se i nedavno preminuloga Vinka Coce, u sjećanje na kojega je Zoran Bebić u pratnji glazbe otpjevao Vilo moja te u duetu s Majom Jerković Najdraže moje. Za kraj su ostavljene obrade pop i rock pjesama, a nakon dugotrajna pljeska glazbari u dodatku sviraju popularni Radetzky marš, u što se publika uključila ritmičkim pljeskanjem.
    U predvorju GKS-a veliko je zanimanje izazvala projekcija povijesnih videomaterijala iz djelovanja Glazbe koje su Stipan Borovac i pok. Fabijan Lisičić zabilježili od sredine sedamdesetih do osamdesetih godina.
Foto: I. Puljan, I. Petrov