vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Jasmin u kosi

Metković, 28.12.2013. - Zanimljivo multimedijsko predavanje o Južnoj Indiji naslovljeno s Jasmin u kosi sinoć je u gotovo ispunjenoj Galeriji GKS-a održao Stipica Grgić.
    Tijekom sata i pol Grgić je opisao svoj dva i pol tjedna i dvije i pol tisuće kilometara dugačak put manje poznatim dijelovima juga Indije, dočaravši nam riječju i s tristotinjak fotografija jednu drukčiju Indiju od one kakvu je poznamo ili zamišljamo.
    Grgić je istaknuo kako se radi o dijelu Indije koji je poznat po svojoj multikulturalosti i kojemu su snažan pečat dali Francuzi, Španjolci, Britanci i drugi koji su vladali pojedinim dijelovima juga Indije. Rekao je da je religijska slika toga kraja skroz drukčija nego na sjeveru i da ima dosta kršćana te da na svojim putovanjima nikada nije imao neugodnosti.
    Posjetitelji su na kraju mogli postavljati pitanja, a jedno od njih je bilo koliko takav put stoji. Odgovor je mnoge iznenadio. Let do Indije može se dobiti za 500 do 600 eura, a za spavanje i hranu (za koju je Grgić rekao da je raznolika i ukusna) dovoljno je oko 100 eura tjedno. Naravno ako se ne spava po hotelima.
    Oni koji nisu bili na predavanju, fotografije s Grgićeva puta mogu pogledati ovdje i ovdje.