vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Božićni koncert u crkvi sv. Franje

Metković, 22.12.2013. - Večeras je u crkvi sv. Franje održan Božićni koncert Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković i Mješovitog zbora Župe sv. Ilije te njihovih gostiju.
     Koncert je otvorio Dječji zbor Župe sv. Ilije koji je izveo pjesme Kyrie eleison, Djetešće nam se rodilo i Oj Pastiri čudo novo. Uslijedio je nastup Mješovitoga zbora Župe sv. Ilije koji je otpjevao Radujte se narodi, Tiha noć, Svijetla nebesa i Božićna noć. Božićni ugođaj upotpunio je Nikola Družijanić koji je u pratnji Maloga zbora KUD-a Metković otpjevao pjesme Bijeli Božić i Sretan Božić svakome, a kao solistica nastupila je i Matea Kalajdžić koja je izvela White Christmas i Božić dolazi. Članovi Mješovitoga zbora Župe sv. Ilije Ivana Petrov i Marijo Mijić izveli su Pastorelu, a koncert je zatvorila Klapa učiteljica Žveljarin koja je pjevala Veselje ti navješćujem, Radujte se narodi i Milost.
     Svim izvođačima i posjetiteljima koncerta zahvalio je župnik Župe sv. Ilije fra Petar Gulić nakon čega su svi prisutni u crkvi zajednički izveli pjesmu Narodi nam se. Sve izvođače pratio je Mandolinski orkestar KUD-a Metković kojim je ravnao Tomislav Herceg.