vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Uz novogodišnju čestitku 'Neretvanskih gusara'

Metković, 17.12.2013. - Veslački klub Neretvanski gusar osnovan je davne 1968. pa su ove godine njegovi članovi obilježili 45 godina postojanja Kluba, tijekom kojih su kroza nj prošli naraštaji veslača i veslačica.
    Ova je godina za veslače bila iznimno teška. Nakon velika vodostaja Neretve i tri propuštene regate kupa, veslači su prve zaveslaje napravili tek prvi svibnja, a već nakon dvadesetak dana nastupili su na IV. kup regati VSD-a. Zbog izgradnje klupskih prostorija čamci su dijelom bili smješteni u hangaru UL Neretve, a dijelom na prikolici pa im je odlazak na V. KUP regatu bio upitan. Nakon četiri mjeseca aktivnoga veslanja na Neretvi, veslači su sudjelovali i na HVP-u u Zagrebu. Rezultati – nimalo loši, s obzirom na preveslane kilometre na Neretvi. Klub je sudjelovao i na Mini-kup regati VSD-a u Veloj Luci gdje su već osvajali velik broj zlatnih medalja. Organizirali si i tradicionalnu XXV. neretvansku regatu na kojoj su sudjelovali svi dalmatinski klubovi, kao i VK Trešnjevka iz Zagreba (ukupno 220 veslača).
    Veslači Neretvanskoga gusara su se u 2013. ukupno 24 puta popeli na pobjedničko postolje, osvojivši 5 zlatnih medalja, 9 srebrnih medalja i 10 brončanih medalja. Osvajači medalja su: Katarina Vučina, Željana Čelić, Mateo Vidović, Ivan Vučić, Ivan Marin Marević, Jure Šiljeg, Mario Batinović, Ante Šiljeg, Nikola Jakić, Nikola Vugdelija, Nikola Dragobratović, Luka Brečić, Luka Jerković, Roko Mijoć, Ivan Puljić, Ivan Martinović, Ivan Čelić, Ivan Primorac, Marin Primorac, Matej Brečić, Filip Grgić i Mate Rodin.
    Zahvaljujući Gradu Metkoviću, Upravi i predsjedniku Kluba ušli su u još nedovršene klupske prostorije na Unki. Novih plovila nisu nabavljali, ali zahvaljujući trenerima Goranu Talajiću i prof. Maji Talajić na svakom se treningu čamci popravljaju kako bi veslači mogli nesmetano trenirati.
    Ove je godine iz Kluba potekao još jedan veslački sudac – Ivan Vučina. Spletom okolnosti, mlada veslačica Katarina Vučina preselila se u Zagreb gdje nastavlja trenirati veslanje u VK Croatia. Zadnji nastup za Neretvanski gusar imala je 6. listopada 2013. na Regati Zagreb 500 na kojoj je Klubu donijela zlatnu medalju. Želimo joj puno zaveslaja i medalja i u budućem radu.
    Iz Kluba zahvaljuju svim svojim sponzorima i donatorima i žele im sretnu 2014. godinu, a svojim veslačima mirnu Neretvu i da ih što prije izađu na Neretvu.