vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Pobijedili sami sebe

Metković, 16.12.2013. - U 8. kolu košarkaške B1 lige jug domaćemu KK Metković sinoć je nedostajalo samo malo koncentracije i discipline u igri da se protiv KK Dalvin 2001 domogne prvih bodova u natjecanju.
   Metkovci su u prvoj četvrtini dobro parirali Splićanima i ponajprije dobrim učinkom Bjeliša završili je u svoju korist rezultatom 21:20. Druga četvrtina donijela je potpuno druge odnose na terenu. U deset minuta igre domaći su postigli tek šest pogodaka, a gosti 21. Nakon odmora domaći pritišću i najviše zahvaljujući tricama Vidovića, Grbavca i Brajlovića uspijevaju pred sam kraj treće četvrtine prestići goste. Sve je izgledalo da će se tako nastaviti i u posljednjem dijelu utakmice, ali na polovici toga dijela Metkovci su zastali, počeli griješiti i neprecizno pucati na koš te da nije bilo triju Vidovićevih trica (ukupno pet na utakmici) rezultat bi bio još mršaviji. Tračak nade dvadesetak sekunda prije kraja donio je Vidović kada je tricom smanjio na 67:71 pa je gostujući trener odmah pozvao tajm-aut. U posljednjim sekundama Splićani su uspjeli sačuvati loptu i izboriti osobnu pa je na kraju rezultat bio 67:73.
   Od domaćih igraća može se izdvojiti Bjeliš koji je postigao 21 koš te Vidović sa 17 koševa. Kod gostiju je najraspoloženiji sa 28 koševa bio Udiljak.