vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Mališani okitili jelu na Trgu

Metković, 16.12.2013. - Na Trgu kralja Tomislava jučer je u popodnevnim satima sve odisalo božićnim ugođajem. Trebalo je okititi veliku jelu što ju je gradu darovao Rasadnik Prud, a za koju su ukrase izradila djeca iz Dječjega vrtića Metković, Dječjega vrtića Mali Isus i Dječjega vrtića Leut te osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića. Naravno, sve uz pomoć svojih teta i učiteljica.
   Program je pod ravnanjem časne sestre Vedrane započeo Dječji zbor Župe sv. Ilije koji je otpjevao nekoliko prigodnih pjesama, a potom su djeca uz pomoć roditelja i metkovskih vatrogasca započela kićenje jele, sve to uz veslu svirku braće Ćelić i glazbene skupine Toledo. Istovremeno se na Trgu održavao humanitarni sjam na kojemu su svoje rukotvorine izložile razne udruge i pojedinci. Bilo je veselo, a najviše su uživala djeca. Neka od njih imala su sreću slikati se sa svjetski poznatim Metkovcem Darijom Srnom.
   Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov rekao nam je da zahvaljuje Rasadniku Prud, metkovskim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima, svim vrtićima i osnovnim školama, udrugama koje su se odazvale na sajam, Gradskom kulturnom središtu i svim građanima koji su svojim dolaskom na Trg uveli Metković u predbožićno ozračje.
   Vjerujemo da je u gradu započela nova tradicija koju će trebati njegovati i razvijati.
Foto: I. Puljan, I. Ilić, I. Perov