vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Dobro uštimani makovci

Metković, 15.12.2013. - Metkovsko amatersko kazalište sinoć je u režiji Gorkoga Dumanića premijerno izvelo predstavu Milana Grgića Ne daj se Njofra, laganu komediju koja govori o smiješnim odnosima unutar jedne obitelji u kojoj se dogodila promjena.
    Središnji je lik otac Jurica koji biva zatečen doseljenjem svoje kćeri i zeta Njofre u roditeljski dom pa smišlja pravila zajedničkoga života, dok istovremeno uz pomoć supruge Ele na sve moguće i nemoguće načine pokušava pronaći posao nezaposlenome zetu. Juricu je izvrsno tumačio Vinko Vuković – Liska, a svoje su uloge solidno odigrali Željka Bulić- Petrović, Romana Čović i Damir Kozarić. Scenografiju za predstavu napravio je Ivica Ivaniš Kulija, svjetlom i tonom rukovao je Milenko Družijanić, dok je inspicijentica bila Nikolina Romić.
    Metkovska publika očito se zaželjela makovaca pa je na sinoćnjoj premijeri gotovo ispunila kazališnu dvoranu. Sudeći prema pljesku i smijehu koji je pratio radnju na pozornici, metkovski glumci-amateri obavili su vrlo dobar posao, što se moglo vidjeti i na licima gledatelja pri izlasku iz kazališta.