vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Ante Raos predstavio 'Predgrađe vječnosti'

Metković, 13.12.2013. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković predstavljena zbirka pjesama Ante Raosa pod nazivom Predgrađe vječnosti. Zbirka je izašla u ožujku ove godine, a izdavači su Općina Lovreć i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.
     Autora i njegov životni put predstavio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vatroslav Vugdelija koji je rekao:
     – Ante je pravi pučki pravobranitelj osoba s invaliditetom i svugdje ga ima. Pokreće projekte i akcije koje su mudro promišljene, originalne i konkretne i koje pomažu živjeti osobama s invaliditetom. Ovu zbirku koju Ante večeras predstavlja, pročitao sam u jednom dahu. Nisam književni kritičar, ali volim poeziju i mogu reći da sam dok sam iščitavao pjesme u svakoj prepoznao Antu Raosa – rekao je Vugdelija nakon čega je o zbirci govorio sam autor.
     – Zbirka je duhovne tematike. Ona je moj život, moja snaga, moja slabost, moje posrtanje, moja tuga i radost. Sve ono što sam u određenom trenutku osjetio da bih trebao staviti na papir, stavio sam i tako se rodilo Predgrađe vječnosti – rekao je između ostaloga Raos koji je tijekom promocije otkrio kako će svijetlo dana uskoro ugledati i njegova treća zbirka pjesama. Priprema i roman za koji mu je inspiracija njegov rodni Medov Dolac u općini Lovreć, a planira izdati i knjigu u kojoj će objediniti kolumne koje već neko vrijeme piše i objavljuje na različitim internetskim stranicama.
     Na kraju promocije svi prisutni su na dar dobili knjigu, a s nekoliko primjeraka obogaćen je i knjižni fond Gradske knjižnice Metković koja je bila suorganizator događanja. Promociju je svojim nastupom upotpunio Branko Medak.