vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Završen Festival bosanskoga humora

Metković, 11.12.2013. - Odigrana je i posljednja od četiriju predstava iz ciklusa Festival bosanskoga humora koji se u Gradskom kulturnom središtu Metković održavao tijekom ove jeseni. Riječ je o predstavi Udruženja - umjetničke grupe Satya iz Sarajeva naziva Cosa Nostra koju su izvele glumice Minka Muftić i Elma Ahmetović.
     Komedija Cosa Nostra je duhovita priča o neobičnom susretu dviju potpuno različitih žena, Gabrijele i Marlene, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Tijekom predstave njih dvije smišljaju različite strategije i mijenjaju sredstva boreći se kome će muškarac pripasti. Na kraju, od ljutih suparnica njih dvije postaju najbolje prijateljice.
     Sudeći po posjećenosti i smijehu koji se mogao čuti za vrijeme svih četiriju predstava bosanski humor odlično je prihvaćen među Metkovcima pa koristimo priliku najaviti predstavu komediografa Fadila Hadžića Državni lopov u produkciji Teatra Studio scena iz Sarajeva koja će se u GKS-u igrati 17. siječnja 2014.