vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Splićani pobjednici turnira 'Sveti Nikola'

Metković, 9.12.2013. - U organizaciji Škole nogometa NK Neretva protekli vikend odigran je Prvi međunarodni kadetski nogometni turnir Sveti Nikola. Nastupilo je šest ekipa, iz Hrvatske: RNK Split, NK Sesvete i NK Neretva te tri ekipe iz susjedne BiH: HNK Neum te FK Velež i HŠK Zrinjski iz Mostara.
     Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a utakmice su se igrale na igralištima ONK Metković i NK Neretva. Nakon što su u svojim skupinama osigurali prva mjesta u finalu su se sastali RNK Split i NK Neretva, a turnir je na kraju pripao Splićanima koji su u finalnoj utakmici nadigrali domaćina sa 6:0. Golove za goste postigli su: Jukić (6. i 66. minuta), Samac (28. i 55. minuta), Mikulić (48. minuta) i Knez (50. minuta). U igri Splićana odličan je bio i Ivan Markota koji je do ove sezone nosio dres NK Neretve. Da je omjer snaga na terenu ipak bio na strani pobjednika govori i činjenica da Splićani igraju u Prvoj HKNL, dok Metkovci igraju u Županijskoj kadetskoj ligi u kojoj na polusezoni zauzimaju prvo mjesto na tablici. U sastavu NK Neretve bili su: Ćužić, Bazdan, Manenica, Kuran, Paponja, M. Šutalo, Batinović, Davor Šutalo, Ćelić, Danijel Šutalo, Popović, Bebić, majić, Turić, Matuško, I. Šutalo, Jurić i Glavinić, a vodio ih je trener Goran Galov.
     Ostali klubovi zauzeli su slijedeće mjesta: treće Zrinjski, četvrto Velež, peto Sesvete i šesti Neum. Najboljim vratarom turnira proglašen je Filip Miletić iz ekipe HŠK Zrinjski. Najbolji strijelac sa pet pogodaka je Matej Jukić iz ekipe RNK Split, a najboljim igračem turnira priglašen je njegov klupski kolega Luka Grubišić.
     Organizaciju turnira i igru na terenu pohvalila su i dva Metkovca koja igraju važnu ulogu u NK Sesvete, igrač i trener kadeta Sergej Jakirović i dopredsjednik kluba Dražen Markota.
     – Ideja da se napravi ovaj turnir je odlična i rado sam se odazvao pozivu Neretvine uprave da moji kadeti zaigraju u Metkoviću. Mogu reći da imam jednu dobru generaciju, a cilj nam je izboriti kvalifikacije i plasirati se u Prvu hrvatsku kadetsku nogometnu ligu. Trenutno smo prvi, jer se Dinamo ne računa, i ako odigramo dobro proljeće imamo dobre izglede da to i ostvarimo – rekao nam je Sergej Jakirović. Gospodin Markota je istaknuo kako se nada da će se suradnja dvaju klubova nastaviti i dalje te je obećao i konkretnu pomoć Neretvi, o čemu će se više znati na proljeće.
     U ime NK Neretve na pomoći u organizaciji turnira Nogometnom savezu DNŽ i gospodinu Milki Bulumu zahvalio je Nino Šešelj, dopredsjednik Kluba i voditelj Škole nogometa NK Neretve.