vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Visoka pobjeda na dar 50. obljetnici igranja rukometa u Metkoviću

Metković, 8.12.2013. - Samo u prvim minutama utakmice izgledalo je da će gostujući igrači RK Trogir uspjeti parirati domaćima iz RKMetković 1963. Metkovci su poveli, a Trogirani potom dva puta dolazili u vodstvo, no nisu mogli dalje od 2:3.
    Metkovci su, jednostavno, ubacili u šestu brzinu pa je na poluvremenu semafor pokazivao 18:6. Golijada domaćih nastavljena je i u drugome dijelu. Rezultat se penje na 25:7 pa na 35:9, da bi se s istekom vremena zaustavio na 41:14. Domaći su igrali brzo i točno, a imali su i raspoloženoga vratara Volarevića koji je zaustavio 16 protivničkih udaraca. Čak se 12 domaćih igrača upisalo u listu strijelaca. Najraspoloženiji je bio Matić sa osam pogodaka, za njim Zovko sa šest te Majić sa pet. Slijede Marević i Buntić sa po četiri pa Marušić, Dolić i Mataga sa po tri pogotka. Marin Marić je postigao dva pogotka, a visokoj su pobjedi s po jednim pogotkom doprinijeli Kežić, Mateljak i Ante Marić. Sinoćnjom izvedbom sigurno je zadovoljan trener Bjeliš, ali i oko sedamsto gledatelja na tribinama.
   Kod Trogirana treba istaknuti Jurića sa pet i Rogulju sa četiri pogotka. Svi ostali strijelci postigli su po jedan pogodak.
    U poluvremenu utakmice upriličena je mala svečanost kojom se obilježilo pola stoljeća igranja rukometa u Metkoviću. Predsjednik kluba Pero Jerković je tom prigodom uručio priznanja igračima koji su bili registrirani u sezoni 1963./64. Za preminule igrače priznanja su preuzeli članovi njihovih obitelji. Isto tako, priznanja su dodijeljena bivšim i sadašnjim rukometašima koji su potekli iz Metkovića, a koji su osvajali medalje kao članovi hrvatske reprezentacije te članovima Uprave kluba koji su zaslužni za pokretanje rukometne igre u Metkoviću.
    Obilježavanje 50. obljetnice igranja rukometa nastavljeno je u Hotelu Narona zajedničkom večerom gostujućih i domaćih igrača te bivših rukometaša i rukometnih djelatnika. Prije večere prikazan je dokumentarni film Metković rukometni grad autora Pere Štrbe.
Foto: M.V, I.P.