vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Darivanje krvi i dodjela priznanja

Metković, 6.12.2013. - U atriju Gradskog kulturnog središta Metković jučer je Gradsko društvo Crvenoga križa Metković održalo osmu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo ukupno 62 darivatelja, a prikupljeno je 45 doza krvi za OB Dubrovnik.
     Istoga dana, u večernjim satima, u restoranu Adrija upriličena je dodjela priznanja darovateljima koji su deset i više puta darovali svoju krv. Uz večeru i druženje ujedno su proslavljeni Dan dobrovoljnog darivanja krvi, koji se obilježava 25. listopada, i Dan volontera koji se obilježava 5. prosinca.
     – Danas je Dan volontera, a naši darovatelji su članovi Crvenoga križa te su ujedno i volonteri koji pored toga što daju krv pomažu i svima onima kojima je pomoć potrebna. Ono što mene kao ravnateljicu Županijskog društva Crvenog križa jako veseli je činjenica da mi imamo dostatne doze krvi za OB Dubrovnik što pokazuje da su naše aktivnosti tolike da na području naše županije pokrivamo sve potrebe za krvlju. To naravno možemo zahvalit ovim divnim ljudima koji će večeras dobiti zahvalnice za svoje jubileje – rekla nam je između ostaloga ravnateljica ŽD i GD Crvenog križa Metković.
     Za dobar štimung tijekom večeri brinula se Grupa Vertigo.