vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Proslava Svetoga Nikole

Metković, 6.12.2013. - Danas Župa sv. Nikole biskupa na desnoj strani grada slavi svoga zaštitnika pa se i mi, čestitajući svim župljanima, pridružujemo proslavi Svetoga Nikole. Osim svečanim misama Sveti Nikola će se danas obilježiti gotovo cjelodnevnim programom koji prije podne počinje na Trgu kralja Tomislava.
    Udruga lađarica Metkovke pod motom Pomozimo im veslati u lađi života na Trgu organizira humanitarni sajam i proslavu Svetoga Nikole. Sajam bi trebao biti otvoren u 11 sati, a dolazak sv. Nikole i Krampusa na Trg očekuje se u 17 sati. U 18.30 u Gradskom kulturnom središtu Dramski studio Bezdan izvest će kazališnu predstavu Bilo jednom. Poslije predstave program se ponovno seli na Trg gdje će biti koncert.

Predstavljanje knjiga
   No, to nije sve za danas. U 20 sati u Galeriji GKS-a bit će predstavljanje knjiga u izdanju Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata: 101. brigada HV-a, Alfe žive vječno!, Dokumenti vojne provenijencije Republike Srpske Krajine, Dokumenti institucija pobunjenih Srba u Republici Hrvatskoj i Prsten mira i majčinske ljubavi.
    Predstavljači će biti recenzenti, urednici i autori knjiga te ravnatelj Centra: Vlado Bogdanić, Julija Barunčić Pletikosić, Ivan Radoš, Slavica Bilić i Ante Nazor.