vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Zabavna i smiješna strana matematike

Metković, 5.12.2013. - Večeras je u Gimnaziji Metković održana Večer matematike na kojoj je bilo sve samo ne dosadno. Započela je matematičkim igrokazom što su ga osmislili i izveli gimnazijalci, a nastavila se dvosatnim druženjem učenika, profesora i gostiju.
   U zabavnome dijelu rješavani su tangrami, Arhimedov Stomakion (Arhimedova kutija), rastavljale su se metalne alke i izrađivale origami figure.
   Učenici su pripremili prigodne prezentacije i filmove te radili u jednoj od matematičkih radionica: Recepti i matematika, Zlatni rez, Crtanje matematičkog stripa, Logistička funkcija… Bilo je to druženje iz kojega su svi nešto naučili.
   Večer matematike skup je interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivna stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno uspješno rješavamo, a da nismo ni svjesni vlastita talenta.
   Manifestaciju Večer matematike pokrenulo je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Akcija se provodi u većini hrvatskih gradova pa tako i u Metkoviću, za što se pobrinuo Aktiv matematike Gimnazije Metković.