vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Vlaška, ali i druga, posla

Metković, 1.12.2013. - Usred Festivala bosanskoga humora metkovskoj je publici preksinoć ponuđena predstava Vlaška posla koja je još jednom pokazala da i u Hrvatskoj ima dobrih pisaca komedija te glumica i glumaca koji će ih odigrati na kazališnim daskama.
    Predstavu su u izvedbi Hit teatra odigrale glumice Ana Gruica te Jadranke i Matea Elezović koje su utjelovile tri karaktera bliska našim prostorima.
    Mama Elezović u predstavi glumi majku čije se dvije kćeri sukobljavaju oko ostavštine pokojne babe, no i ona sama na nju polaže pravo. Tako nastaje niz komičnih situacija koje su, zapravo, u stvarnome životu tragične jer smrt bliske osobe nerijetko dovodi do raspada dotadašnjih koliko-toliko skladnih odnosa u obitelji pa naziv predstave ne treba shvatiti kao da se takve stvari događaju samo nekima i samo na određenim prostorima.
    Na kraju je dvjestotinjak gledatelja glumice nagradilo velikim pljeskom, a šteta je što gledatelja nije bilo i više. Možda su se neki prepali hladna vremena pa napominjemo da se za sva događanja u GKS-u griju i velika kazališna dvorana i galerija.