vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Poticanje kreativnosti kod djece

Metković, 17.10.2013. - U Dječjem vrtiću Metković održan je županijski stručni skup za odgojno-obrazovne radnike iz sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Tema skupa bila je Poticanje kreativnosti kod djece rane i predškolske dobi.
     U teorijskom dijelu održana su tri predavanja. Profesorica Tončica Kalilić govorila je o darovitosti, talentu i kreativnosti u odgojno-obrazovnom procesu, dr.sc. Diana Nenadić Bilan o poticanju kreativnosti kod djece rane i predškolske dobi dok je odgojiteljica predškolske djece u mirovini Tita Luketa govorila o razvoju kreativnosti kod djece rane i predškolske dobi. U praktičnom dijelu održane su dvije radionice. Prvu, naziva Biti kreativan kao dijete vodila je dr. sc. Diana Nenadić Bilan, a drugu pod nazivom Uloga odgojitelja u poticanju kreativnosti kod djece rane i predškolske dobi Mila Cvrlje, odgojitelj savjetnik.
     Na kraju je upriličena diskusija, a prisutne odgojiteljice su svoje mišljenje o skupu iskazale u evaluacijskom listiću kako bi organizatori dobili povratnu informaciju o kvaliteti provedene edukacije.