vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Hrvatska bio-raznolikost na fotografijama

Metković, 11.10.2013. - Sinoć je u organizaciji Udruge Divina Natura u Gradskom kulturnom središtu Metković otvorena izložba fotografija na temu Natura 2000. Izložba je dio projekta Zajedno za očuvanje prirode – organizacije civilnog društva za učinkovitu europsku Natura 2000 mrežu u Hrvatskoj. Na izložbi su se sa 25 fotografija predstavila četvorica poznatih hrvatskih fotografa čije fotografije prikazuju četiri eko-sustava: brdsko-planinski, morski, riječni i močvarni.
    Nakon što je okupljene pozdravila zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur, rekavši da će Grad Metković i dalje podržavati projekte koji se odnose na očuvanje prirode, o mreži Natura 2000 govorila je Meri Rogošić. Ona je rekla da se Hrvatska odnedavno nalazi u toj najvećoj svjetskoj koordiniranoj mreži područja očuvanja prirode te da je po svojoj biološkoj raznolikosti u samome europskome vrhu, a da je dolina Neretve u hrvatskome vrhu. To je potkrijepila podatkom da je u dolini Neretve zabilježeno preko 1000 biljnih vrsta. Izložbu je otvorio Ivica Puljan, a građani je mogu pogledati tijekom sljedeća dva tjedna.
    Projekt Zajedno za očuvanje prirode provodi pet organizacija civilnog društva koje djeluju u sektoru zaštite prirode, a financira ga Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva .