vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Petak, trinaesti

Metković, 13.5.2005. - Petak, trinaesti, posljednji je dan predizborne kampanje pa su već ranim jutrom stranke i nezavisne liste započele aktivnostima. NGL Stipe Gabrića na tržnici je dijelila tradicionalne srdele, dok je SDP sa Jasminkom Brljević dijelila cvijeće. Malo potom Metković je nadletio izviđački zrakoplov, a nekoliko sati nakon njega nad gradom su se zalepršali letci NGL Stipe Paruna bacani iz tzv. motornog zmaja.
Kako je u međuvremenu eter nad gradom utihnuo već su počele priče o miniranju kućice na Predolcu u kojoj je smještena telekomunikacijska oprema Odašiljača i veza te Radija Delta. Na svu sreću to nije istina. Komunalci, koji već nekoliko mjeseci rade na trasi visokotlačne vodovodne cijevi iz Doljana, slučajno su oštetili kabel koji strujom napaja telekomunikacijske uređaje na Predolcu. Brzom intervencijom djelatnici HEP-a iz Metkovića otklonili su kvar pa se Metkoviću vratio uobičajeni predizborni elektromagnetski ugođaj.
Poseban ugođaj gradom vlada i zbog drugog dijela 21. smotre folklora koji se održava danas i sutra. Folklorne skupine već vježbaju na ljetnoj sceni pa će Metkovke i Metkovci večeras biti na muci što izabrati, jedan od najavljenih završnih predizbornih skupova ili folklor. Što god izabrali sve to spada u folklor.