vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Boćanjem obilježili Svjetski dan CP

Metković, 1.10.2013. - Povodom Svjetskog dana cerebralne paralize, koji se obilježava 2. listopada, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj je svoje članove povela u Boćarski dom Metković te organizirala natjecanje osoba s invaliditetom. Natjecanje je također održano i kao dio aktivnosti iz projekta Dnevni boravak i edukacijsko rehabilitacijske aktivnosti koji je Udruzi odobrilo Ministarstva socijalne politike i mladih.
     – Svi koji su bili u Boćarskom domu znaju da osobi s invaliditetom nije lako doći do boćarskog terena, ali vi ste još jednom pokazali da se upornošću sve prepreke mogu savladati. Nadam se da ćemo se i u buduće nalaziti na ovome mjestu jer prema onome što ste pokazali na terenu vidim da među vama ima vrlo dobrih boćara. Ako nastavite trenirati možda dobijemo i nekog novog Dodiga – rekla je nakon natjecanja okupljenima Danijela Raič, radna terapeutkinja u Udruzi Prijatelj.
     Predsjednik Udruge Antiša Puljević na kraju druženja zahvalio je ravnatelju Ustanove Športski objekti Metković Jozi Bebiću što je osobama s invaliditetom omogućio druženje u Boćarskome domu, a djelatniku Petru Jakiću na potpori i pomoći za vrijeme natjecanja. Također je rekao da će se osobno založiti da se pri Udruzi napravi boćarska sekcija, a Petra Jakića je zamolio da kao iskusni boćar članovima sekcije pomogne svojim savjetima.
     Cerebralna paraliza može se definirati kao grupa poremećaja pokreta i položaja uzrokovanih defektom ili oštećenjem nezrelog mozga. Svjetski dan posvećen toj bolesti obilježava se provedbom kampanje naziva Promijeni moj svijet u jednoj minuti.