vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Poštujte naše znakove

Metković, 30.8.2013. - Početkom nove školske godine, tijekom mjeseca rujna Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju Poštujte naše znakove usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.
    U sklopu planiranih aktivnosti policajci će posjetiti prvašiće u njihovim školama i pokazati im kako se treba ponašati u prometu, a dobit će i prigodne poklone za školu. Osim njima, policajci će održati predavanja i roditeljima prvašića, a posebna će se pozornost posvetiti nadzoru prometnica u blizini škola.
    Evo nekih od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:
    Draga djeco!
    Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte bezobzirno cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!
    Poštovani roditelji!
    Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!
    Cijenjeni vozači!
    Poštujte prometne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila! Kada se približavate pješačkom prijelazu, usporite i propustite pješake. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu, a u slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom na svoju prisutnost! U blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa usporite i vozite oprezno!
    Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska želi djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine!