vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Prijavite se na 'Baćina Trail'

Metković, 29.8.2013. - U organizaciji avanturističkog kluba Osmica dana 7. rujna 2013. (subota) održat će se utrka oko Baćinskih jezera pod nazivom Baćina Trail. Sudionike očekuje atraktivna staza dužine 10,5 kilometara koja prolazi oko svih jezera.
    Utrka se kreće predivnim područjima oko samih jezera i melem je za oči, uši i noge. Početak utrke je u 16.30, a start i cilj bit će na plaži u Peračkom Blatu. Utrka je prilagođena svim uzrastima, a staza se može proći trčeći, hodajući ili bilo kojim drugim stilom. Natjecatelji nastupaju pojedinačno. Prijave traju sve do dana utrke, a možete ih obaviti i neposredno prije početka natjecanja. Sudionici u prijavi moraju navesti ime i prezime te poslati potvrdu o uplati startnine koja iznosi 50 kuna po osobi, a uključuje majice, vodu na 2 kontrolne točke i vrhunski proveden dan.
    Na ruti će biti postavljeno pet kontrolnih točaka, a na dvjema će natjecateljima biti osigurana voda za piće. Za uspješan završetak utrke potrebno je proći sve kontrolne točke proizvoljnim redoslijedom, a svi trkači će prije starta dobiti karte na kojima će one biti ucrtane. Za sigurnost sudionika utrke pobrinut će se Hrvatska gorska služba spašavanja. Sve ostale informacije bit će objavljivane na facebook stranici Osmice, a ukoliko postoje nedoumice ili imate bilo kakvo pitanje, slobodno se javite na neki od gore navedenih načina.
    Osim same trail utrke koja počinje u popodnevnim satima, na plaži u Peračkom Blatu od ranog jutra odvijat će se i brojne druge aktivnosti koje su otvorene za sve one koji taj dan žele provesti u ljepoti Baćinskih jezera i upoznati se sa aktivnostima AK Osmice. Posjetitelji će tako moći uživati u kajak turama po jezerima, za najmlađe će biti napravljen adrenalinski park, ljubitelji oružja moći će se okušati u pucanju iz airsoft pušaka i ostalog oružja, a ostatak će moći ležati na travi i uživati u mirisima roštilja, igrati odbojku na pijesku ili se baviti kojom drugom aktivnošću. Za sve veslače i one koji se tako osjećaju bit će organizirana revijalna utrka. Svi koji žele ispeći štogod na roštilju, mogu slobodno donijeti to što žele pojesti, roštilj će biti na raspolaganju tako da nitko neće ostati gladan. Dakle, pozvani su apsolutno svi koji žele 7. rujna raditi nešto drukčije i provesti dan daleko od svakodnevnih briga. Na vama je samo da dođete, Osmica će se pobrinuti da ne požalite što se navratili.
   Prijave na:
Jadran Kapović (091 45 66 780)
Andrej Vištica - (098 38 77 50)
Mario Čuljak (095 56 42 547)
Boris Bajnoci - (095 91 14 113)