vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Vatroslav Kuliš u Galeriji GKS-a

Metković, 28.8.2013. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković sinoć je otvorena izložba akademskoga slikara i grafičara Vatroslava Kuliša. Izložbu pod nazivom Radovi na papiru 2011. – 2013. organizirali su Ogranak Matice hrvatske Metković i Grad Metković u suradnji s metkovskim Gradskim kulturnim središtem.
     Kuliš se ovaj put metkovskoj publici predstavio s izabranim radovima iz dvaju ciklusa naziva Herbarium Pictorium i Vatrene kugle koja su logičan nastavak autorova dosadašnjeg rada. Izloženi radovi su uglavnom akrilici, iznimno velikih dimenzija i jaka kolorita.
     Prilikom otvorenja prisutne je u ime Ogranka MH Metković pozdravio predsjednik Božidar Lovrić, nakon čega je o umjetniku i njegovom likovnom stvaralaštvu govorio likovni kritičar Milan Bešlić. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur koja je uz riječi dobrodošlice umjetniku i njegovim gostima izrazila zadovoljstvo što je u okviru Metkovskog ljeta upriličena još jedna velika izložba. Svi koji ju žele pogledati to mogu učiniti do 15. rujna.