vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva na startu dočekuje HNK Šibenik

Metković, 22.8.2013. - Povodom početka nove prvenstvene sezone u prostorijama NK Neretve održana je konferencija za tisak.
     U ime Kluba prisutne je pozdravio predsjednik Upravnog odbora Goran Komazin koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je za Neretvu završilo vrijeme neizvjesnosti i što je napokon došla potvrda da će Metkovci i ovu sezonu igrati u 3. HNL jug. Kako je rekao, nova uprava Kluba je zajedno s Gradom Metkovićem uložila nadljudske napore da Neretva ostane tamo gdje joj je mjesto, a bez obzira na sve probleme proteklo razdoblje iskorišteno je i kako bi se osigurao kvalitetan igrački kadar i financijska stabilnost kluba.
     – Pred nama je veliki izazov u kojem je imperativ ostati u 3. HNL što neće biti ni malo jednostavno s obzirom da će ove godine ta liga biti itekako zahtjevna, a neki kažu atomski jaka. No, mi se nećemo obazirati na druge nego ćemo razmišljati isključivo samo o sebi. Uprava je u suradnji s trenerom posložila igrački kadar sastavljen od djece Neretve, odnosno domaćih snaga. Ove nedjelje u goste nam stiže HNK Šibenik, vrlo jak protivnik koji je iznjedrio brojna poznata igračka imena. Mislim da će utakmica biti vrlo atraktivna pa pozivam sve ljubitelje nogometa da u nedjelju u 17,30 sati dođu na igralište Iza Vage i podrže igrače Neretve. Pozivam sve navijače, a posebno naše vjerne Killerse da nam pomognu, ne samo ove nedjelje nego da prate Neretvu na svih 17 njezinim domaćih prvenstvenih utakmica - rekao je Goran Komazin. Komazin je također istaknuo kako Klub za sada ima stabilnu financijsku konstrukciju zahvaljujući podršci Grada Metkovića, ali da će nova uprava napraviti sve da što manje opterećuje gradski Proračun.
     O utakmici sa Šibenikom i igračkom kadru govorio je novi trener Neretve Mario Svaguša.
     – Prije 18 godina Šibenik i Neretva susreli su se u prvom kolu, ali 1. HNL. Ja sam bio član te postave i nadam se da ću kao trener ostaviti trag u klubu kao što sam ostavio kao igrač. Pripreme smo započeli 17. srpnja i u proteklom razdoblju kroz Klub je prošlo tridesetak igrača, a ostalo ih je 16. Ja tim momcima vjerujem i ne dvojim da će Neretva, s Upravom koja radi čuda, osigurati ostanak u 3. HNL jug. Što se tiče utakmice protiv Šibenika, ja bih kao trener volio da nas je na startu dočekala malo manje zahtjevna utakmica jer je ipak lakše kada se krene s lakšim protivnicima i kada se starta s pobjedom. Protiv Šibenika ne mogu obećati pobjedu, ali mogu obećati da će momci koji izađu na teren dati sve od sebe, a o protivniku će ovisiti koliko ćemo realizirati ono što smo zamislili. Zatečeni smo odlaskom Andrije Milinkovića u Šibenik jer bi Neretva s Andrijom bila sigurno jača. Nadamo se da će njegov odlazak nadoknaditi Frane Jerković koji je prošle godine igrao za kominski Gusar – rekao je Svaguša.
     Uz Jerkovića iz Gusara su došli još Darko Glavan i Edo Raguž, a od novih imena spomenimo još i: Predraga Rolja, Antu Dominikovića, Dina Prusca i Ivu Sršena koji su prošlu sezonu igrali u Jadran LP, Antu Batinovića, Aldina Muhamedovića i Nikolu Jelčića koji su došli iz Neretvanca te Luku Borovca i Nedjeljka Marušića koji su u Neretvu stigli iz ONK Metković.