vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Mira Penavić ravnateljica Dječjeg vrtića

Metković, 22.8.2013. - Na danas održanoj III. sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića usvojen je Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Upravnog vijeća Gradskog kulturnog središta Metković. Na razdoblje od četiri godine imenovani su Božidar Lovrić, Ivo Veraja, Branko Bebić i Marija Putica.
    Na istoj sjednici Frano Vištica je razriješen vršitelja dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića Metković, a za ravnateljicu Vrtića izabrana je Mira Penavić. Imenovanju ravnateljice prethodio je javni natječaj koji je Upravno vijeće Dječjeg vrtića objavilo u Slobodnoj Dalmaciji 8. srpnja ove godine. U natječajnom roku prijave je podnijelo devetero kandidata za koje je utvrđeno da ispunjavaju propisane uvjete iz natječaja. Nakon obavljenih razgovora s kandidatima Upravno vijeće je na sjednici održanoj 24. srpnja donijelo odluku da se Gradskom vijeću za ravnateljicu predloži Mira Penavić.
     Na kraju su usvojeni Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Gradske knjižnice Metković i Prijedlog Zaključaka o davanju suglasnosti na Izmjenu Statuta Gradske knjižnice Metković. Riječ je o dvjema odlukama formalnog karaktera jer je u spomenutim dokumentima trebalo izmijeniti sjedište Knjižnice koja se preselila na novu adresu.