vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Lako je kada ti je guzica na sigurnome

Metković, 20.8.2013. - Da je Butkovićeva debela guzica prošla kroz srpske logore vjerojatno bi pisao drukčije o događajima s Europskoga košarkaškog prvenstva za juniorke koje se ovih dana održava u Vukovaru. Onako, mesnata, podatna sigurno bi bila zapala za oko nemalome broju bradatih spodoba koje su se iživljavale na zarobljenim hrvatskim braniteljima i civilima. Ne bi tu bilo hoćeš-nećeš. Ili…
   Ne znam bi li onoga kome je palo na pamet da u mučeničkom Vukovaru organizira Europsko košarkaško prvenstvo za juniorke proglasio kretenom godine ili genijalcem godine. Možda i jedno i drugo.
   Kretenski je bilo misliti da takvo športsko natjecanje u Vukovaru na kojemu nastupaju i mlade djevojke iz Srbije, ništa kontra tih cura, neće s druge strane Dunava, a možda i više s prve strane, privući horde onih kojima je šport samo povod da iskažu svoje stavove. To, kakvi su ti stavovi trebalo bi biti jasno svima u Hrvatskoj, ali izgleda da nije. Umjesto da se svi hrvatski mediji uključe u osudu najnovijih događanja u Vukovaru izgleda da je skandal zataškan sa samoga vrha pa hrvatska policija stoički trpi neviđene provokacije . Isto tako notorni Davor Butković u Jutarnjem listu objavljuje tekst U Hrvatskoj ne smije biti skandal kada Srbi pišu ćirilicom. Naravno da ne smije, ali kada, gdje i s kojom namjerom?
   Stoga bih za(četnika) ideje o Prvenstvu u Vukovaru, ipak, proglasio genijalcem jer samo tako mogu se otvoriti oči i onima u Hrvatskoj koji previše gledaju put zapada, a olako zabravljaju ono što nam stalno prijeti s istoka. Sve dok njihova guzica jednom ne stigne na dispoziciju. Ali, tko mari za onu Historia est…. Pogledajte samo prste dvojice dolje lijevo na posljednjoj fotografiji koju smo preuzeli s vecernji.hr.
Ivica Puljan