vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Čapljincima turnir u uličnoj košarci

Metković, 18.8.2013. - Sinoć je na gimnazijskome košarkaškom igralištu održan 17. Streetball turnir na kojemu su nastupile samo četiri ekipe pa se igralo po načelu svatko protiv svakoga, a dvije najbolje ekipe odigrale su finalnu utakmicu.
    Iako je za razliku od prijašnjih godina broj prijavljenih ekipa bio iznimno malen, gledatelji su, zajedno s finalnom, odgledali sedam utakmica. U finalnoj su se sastale ekipe Justin Bieber iz Čapljine i Fifi i cvjetno društvo iz Metkovića u kojoj su se Čapljinci pokazali boljom ekipom i osvojili Turnir pa su im pripale zlatne medalje, pehar i novčana nagrada, koja je ove godine bila simbolična.
    U stanci prije finalne utakmice organizirano je natjecanje u pogađanju trica. Nakon isključnoga dijela u finale su ušli Metkovac Marko Pačić i Mario Jelčić iz ekipe koja je osvojila turnir. Pobijedio je, kao i dvaput do sada, stariji i iskusniji Mario, no Marko je pokazao da s njim treba računati sljedećih godina. Mario je kao najbolji tricaš dobio košarkašku loptu i statuu košarkaša.
    Iako su vremenski uvjeti za održavanje turnira bili izvrsni, izgleda da je nekadašnji termin pred Svetoga Iliju bolje rješenje, jer tada je puno više mladih slobodno pa će se Turnir dogodine vjerojatno vratiti u stari termin.
    Turnir je organizirao KK Metković uz pomoć Grada Metkovića.