vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Gradonačelnik primio goste iz Latvije i Sombora

Metković, 13.8.2013. - U prošli petak metkovski gradonačelnik Božo Petrov, zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Ploča Krešimirom Vejićem te načelnikom Općine Kula Norinska Nikolom Krstičevićem, primio je četveročlanu delegaciju iz Latvije koja je u Metkoviću boravila povodom održavanja Maratona lađa.
     Među uglednim gostima bili su parlamentarac i olimpijac Ivans Klementijevs, njegov brat Jefimijes Klementijevs koji je višestruki prvak Latvije u veslanju, Astra Ozala zadužena za obradu projekata za Europske fondove te Ivica Jendrok, Hrvat koji živi i radi u Latviji.
     Gosti iz Latvije na sastanak su došli u pratnji Tomislava Dugandžića Paške koji je kontakt s njima uspostavilo za nedavnog boravka u toj baltičkoj državi. Tijekom susreta razgovaralo se o mogućnostima suradnje Latvije i Dubrovačko-neretvanske županije, posebno doline Neretve.
     Istoga dana gradonačelnik Petrov je u svom uredu primio i delegaciju iz Sombora u Vojvodini (Srbiji) među kojima su bili član Vlade APV-a i sekretar za privredu APV Miroslav Vasin, zastupnik u Skupštini APV i dopredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Mata Matarić i gradonačelnik grada Sombora Nemanja Delić.