vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Zadnje pripreme za 16. Maraton lađa

Metković, 7.8.2013. - Udruga lađara Neretve jučer je održala Skupštinu, ili po starome sastanak kapetana, kako bi se dogovorili zadnji detalji pred 16. Maraton lađa na Neretvi koji će se održati u predstojeću subotu, točnije 10. kolovoza.
     Kako se na Maraton prijavila 41 lađarska ekipa, a Udruga raspolaže sa 33 lađe na dnevnom redu se našla odluka o posudbi osam lađa kako bi svi prijavljeni dobili priliku zaveslati Neretvom. U razgovoru s okupljenim ekipama zaključeno je da je na raspolaganju šest lađa pa je ostalo upitno što s još dvije koje nedostaju.
     U nastavku je predsjednik Udruge Marko Marušić lađare detaljno upoznao s odvijanjem sutrašnje brzinske utrke u Opuzenu i novostima koje će se ove godine po prvi put primijeniti za vrijeme i nakon utrke. Osvrnuo se i na programom Maratona posebno napomenuvši da su svi lađari dužni sudjelovati u mimohodu koji će se na dan Maratona održati u 15,15 sati. Također je istaknuo da svaka ekipa mora na vrijeme doći na start Maratona, a prisutne je zamolio da koriste bubnjeve, ponašaju se korektno na vodi i posebno obrate pozornost na poštivanje pravilnika koji se, izuzev sitnih detalja, nije mijenjao zadnje četiri godine. O detaljima nakon dolaska u Ploče lađare je upoznao predsjednik Maratona lađa Goran Kovač.
     Na kraju Skupštine Dražen Jelčić i Marko Marušić upoznali su ekipe s obvezom povrata lađa i stanja u kojem lađe moraju biti vraćene. Zadnji termini za povrat su srijeda od 7 do 19 sati i četvrtak od 7 do najkasnije 14 sati.