vijesti www.metkovic.hr

 Stručni skup

O budućem strateškom razvoju doline Neretve

Metković, 6.8.2013. - Udruga studenata doline Neretve 9. kolovoza u Galeriji metkovskoga GKS-a s početkom u 10 sati organizira stručni skup Izazovi budućeg strateškog razvoja doline Neretve na kojem će sudjelovati župan Nikola Dobroslavić te gradonačelnici triju neretvanskih gradova Božo Petrov, Ivo Mihaljević i Krešimir Vejić.
    Budući da je Dubrovačko-neretvanska županija peta najrazvijenija županija u Republici Hrvatskoj u Udruzi smatraju vrlo važnim upoznati studente sa svim mogućnostima koje ona pruža svojim geografskom položajem i biološkom raznolikošću te im ukazati i na velik razvojni potencijal koji posjeduje. Stoga će Udruga studenata doline Neretve od 8. do 11. kolovoza ugostiti skupinu studenata tehničkoga, biotehničkoga, društvenoga i humanističkoga usmjerenja Sveučilišta u Zagrebu te im pokušati tijekom četiriju dana zajedničkih seminara i radionica približiti dolinu Neretve i njenu važnost.
    Naglasak stručnog skupa bit će i na povezivanju domaćih studenata s njihovim ponajboljim kolegama iz drugih krajeva Hrvatske i s raznih znanstvenih područja, kako bi se postigla sinergija i ostvarili temelji za buduću suradnju, kako u znanstvenom tako i u poslovnom smislu. Treći, ali ne i manje važan cilj skupa je ukazati na značaj ravnomjernoga regionalnog razvoja na području Republike Hrvatske, sa svrhom povećanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva i konvergencije s razvijenijim ekonomijama Europske unije.
    Za vrijeme trajanja skupa gosti studenti sa Sveučilišta u Zagrebu organizirano će posjetiti gotovo sva mjesta u dolini Neretve i Arheološki muzej Narona te pratiti Maraton lađa.
    Dugoročni cilj je da takvi skupovi postanu tradicionalni te da svake godine u dolinu Neretve stigne što veći broj najboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu, ali i da se domaći studenti potaknu na veći angažman u lokalnoj zajednici.