vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Kup kneza Domagoja 'Crnome putu'

Metković, 5.8.2013. - U povodu blagdana Gospe Snježne jučer je u Vidu održan 9. Kup kneza Domagoja. Nastupile su četiri lađarske ekipe: Crni put Metković, Veterani 4. gardijske brigade, Troja Gabela (BiH) i domaćini Domagojevi gusari Vid. Na stazi s dva okreta, dugoj oko kilometra najbolje se snašla ekipa Crni put, drugi su bili lađari iz Gabele, treći Domagojevi gusari i četvrti Veterani 4. gardijske brigade.
     Svim ekipama su udijeljeni pokali, a tri prvoplasirane dobile su i medalje zasluženoga sjaja. Pobjednici su uz pokal u trajno vlasništvo dobili i prijelazni, rad pok. Tomislava Zupčića – legendarnog lađarskoga kneza.
     Pokal za 4. mjesto ekipi Veterana 4. gbr uručio je predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić, trećeplasiranim Domagojevim gusarima pokal i brončane medalje uručio je Josip Talajić, a drugoplasiranoj ekipi Troja Gabela pokal i srebrene medalje uručio je voditelj metkovske Poslovnice Splitske banke Ante Bukovac. Pobjedničkoj ekipi Crnoga puta pokal i medalje uručio je predsjednik Uniqa osiguranja, poslovne jedinice Metković, Jure Ćelić, a prijelazni pokal kneza Domagoja uručio im je Goran Kovač direktor 16. Maratona lađa.
     Organizatori su za jubilarni 10. Kup kneza Domagoja najavili i određene promjene u sustavu natjecanja. Tako će ubuduće na Kupu moći sudjelovati sve ekipe koje to žele, a ne samo četiri koje se prve prijave na natjecanje.