vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Gradonačelnik primio Zorana Primorca

Metković, 31.7.2013. - Jučer je metkovski gradonačelnik Božo Petrov u svome uredu primio proslavljenoga hrvatskog stolnotenisača Zorana Primorca s kojim je u društvu Pave Magzana i Nina Šešelja razgovarao o pokretanju stolnoteniskoga kluba u Metkoviću.
    Primorac je ponudio donaciju stolnoteniske opreme koja bi bila smještena u športske školske dvorane dviju metkovskih osnovnih škola. Na taj se način želi potaknuti djecu na bavljenje stolnim tenisom te među njima uočiti one koji su talentirani i s kojima bi se nastavilo stručno raditi u klubu koji se namjerava osnovati, a za što je Primorac, također, rekao da će pomoći.

Stolni tenis u Metkoviću
    Inače, stolni tenis nije nepoznanica Metkoviću, a ozbiljnije se počeo igrati početkom sedamdesetih prošloga stoljeća kada je tadašnji župnik župe sv. Ilije fra Mario Jurišić uz župnu kuću uredio malu dvoranu sa stolnoteniskim stolom. To je privuklo mnogu djecu pa se vrlo brzo među njima uočilo nekoliko izrazitih talenata. Tako Iskra, list župe sv. Ilije, donosi vijest da je 9. travnja 1972. održan Prvi ministrantski turnir u stolnom tenisu. Pobjednik Turnira bio je Luka Toplak, a drugo mjesto je pripalo Tomislavu Martiću, danas glumcu. Godine 1973. stolnotenisači prelaze pod okrilje tadašnjega RSD Razvitak u kojemu imaju puno bolje uvjete. To je uskoro rezultiralo osvajanjem prvoga mjesta na Prvenstvu osnovnih škola Dalmacije u stolnom tenisu, na kojemu je metkovska ekipa u finalu slavila s čistih 5:0. U ekipi su bili Tomislav Martić, Zoran Sočivica, Zlatko Ćerić i Mario Barbarić. Iz toga vremena donosimo zanimljivu fotografiju dijela metkovskih stolnotenisača i stolnotenisačica s trenerom Antom Grgurinovićem.