vijesti www.metkovic.hr

 Vrijeme

Prije šest godina pržili smo se još više

Metković, 30.7.2013. - Jučer je u Metkoviću iza 14 sati zabilježena četvrta najviša službeno izmjerena temperatura u srpnju. Termometar je zastao na 37,5°C, što je, ipak, za cijela dva stupnja niže od temperature koju smo imali 24. srpnja 2007. Te godine u kolovozu je zabilježen i apsolutni maksimum – 40,2°C u hladu, a i nekoliko prethodnih godina isto je bilo toplije.
   Iako su svi mediji na udarnim mjestima donosili bombastične najave toplinske kataklizme, iz gornjega se podatka vidi da se ne događa ništa spektakularno. Isto se tako iz gornje fotografije vidi koliko je važno u gradu imati što više zelenih površina, po mogućnosti sa stablima, jer najgore je na asfaltu i betonu koji cijelu noć isijavaju akumuliranu sunčevu energiju. Stoga Gradski park mnogima predvečer postaje drugi dnevni boravak.
   Nadajmo se da će u budućnosti biti više pameti i reda te da neće na svakoj slobodnoj površini nicati nova zgrada, naročito u središtu grada koje se zatvara samo u sebe, bez kvalitetnih prometnica, zelenih površina i dječjih igrališta.