vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Zrinskih i Frankopana uskoro pod asfaltom

Metković, 25.7.2013. - Kompletna rekonstrukcija dijela Ulice Zrinskih i Frankopana privodi se kraju. U dužini od oko 400 m od raskrižja s Putom Narone do raskrižja s Ulicom Alojzija Stepinca postavljena je potpuno nova infrastruktura koja uključuje nove vodovodne cijevi, kanalizacijski kolektor i kolektor za oborinske vode.
    Nakon što su izvedeni i svi novi priključci za vodu kućanstvima, sa sjeverne strane ulice izvodi se armirano-betonski nogostup, a s južne betonski kanal s rešetkom koji će prikupljati oborinske vode. Do asfaltiranja na dijelu gradilišta treba izvesti novu niveletu, tj. skinuti stari asfalt kako bi kolnik imao pad prema kanalu za oborinske vode.
    Istovremeno se za asfaltiranje priprema i Ulica Andrije Hebranaga od mosta do podvožnjaka. U njoj se neće čekati na izvedbu novih priključaka za vodu kako bi se betonirao novi nogostup, nego će taj posao biti obavljen nakon asfaltiranja.
    Kada se svi radovi završe, ta nekadašnja žila kucavica metkovskoga gospodarstva dobit će potpuno novo lice, a početkom sljedeće godine trebala bi biti gotova i zgrada u koju će se preseliti kompletno pravosuđe. Bilo bi dobro i da Luka Ploče zamijeni ružnu staru ogradu, a i inače bi se s Lukom trebalo pregovarati o budućnosti neiskorištenih i zapuštenih lučkih prostora koji pružaju ružnu sliku grada.