vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Vrijedne donacije metkovskom Rodilištu

Metković, 19.7.2013. - Članovi SDP-a i HNS-a darovali su danas metkovskom Rodilištu dva uređaja ukupne vrijednosti 5.400 kuna. Radi se o doppleru kojim se preko majčina trbuha osluškuje srce čeda te o aspiratoru koji služi za čišćenje dišnih putova novorođenčeta. Oba aparata su mobilna i na baterijski pogon pa se u slučaju potrebe mogu koristiti pri transportu u veće središte trudnice, odnosno novorođenčeta.
    Inicijativu za donaciju dale su same mame koje žele da metkovsko Rodilište postane važno županijsko središte opstetricije, a donacija je ostvarena zahvaljujući prilozima samih članova spomenutih stranaka koji redovito sudjeluju u humanitarnim akcijama.
    Donatore je primila mr. sc. Dženis Jelčić, specijalistica ginekologije i opstetricije, odjelna liječnica Rodilišta Metković, koja je tom prigodom istaknula kako je ta donacija vrijedan doprinos i znak prepoznavanja potrebe ulaganja u uvjete u kojima djeca dolaze na svijet, a s nakanom da naše rodilište postane još opremljenije i spremnije za početak života naših malih Neretvana. U svoje, te u ime Doma zdravlja Metković, dr. Jelčić je zahvalila donatorima, osobito gospođi Paulini Šiljeg koja je koordinirala akciju.
    Članovi SDP-a i HNS-a na kraju su sretnim mamama čestitali Dan grada Metkovića i obećali daljnju suradnju.