vijesti www.metkovic.hr

 Festival

Ivanu Vidoviću 'Glas Neretve 2013.'

Metković, 6.7.2013. - Ovogodišnji Glas Neretve događao se u posebnu ozračju. Taj najstariji neretvanski festival pjevača amatera prvi put je održan prije ravno 40 godina. Na prvome je slavila djevojčica Suzana Tulek (danas Deak), a na zadnjemu dječak Ivan Vidović, koji je svojom izvedbom pjesme Pelin i med očarao mnoge u publici.
   Preko tisuću posjetitelja, među kojima su prevladavali mlađi, kojima je festival i namijenjen, okupilo se sinoć na, možda, najljepšoj ljetnoj pozornici u Hrvatskoj, koju su prije 65 godina zamislili i izgradili tadašnji mladi Metkovci i Metkovke.
   Pred publiku je sinoć hrabro izašlo 15 izvođača koji su svojim interpretacijama poznatih pjesama pokušali osvojiti simpatije publike, ali i Stručnog ocjenjivačkog suda koji se sastojao od domaćih glazbenika i profesora glazbe.
   Prema glasovima publike prvo mjesto je pripalo Ivanu Vidoviću s pjesmom Pelin i med. Druga je bila temperamentna Anabela Madžarić koja je pjevala Laž za laž, a treća Ivana Glavinić kojoj je glasove donijela Kiša.
   Stručni ocjenjivački sud najvišu ocjenu dao je pjesmi Ti me iznevjeri koju je otpjevala Dora Boban.
   Uskoro donosimo kompletnu fotoreportažu s Glasa Neretve 2013.