vijesti www.metkovic.hr

 Prirodne nepogode

Neretva pala skoro na 200 cm

Metković, 27.1.2013. - Trend pada vodostaja Neretve nastavlja se i daje što se odrazilo na mnogim mjestima na desnoj strani grada gdje je voda bila počela izlaziti na ulice. Danas smo se provezli desnom stranom grada da bismo vidjeli kakva je situacija.
   Krenuli smo Ulicom Neretvansih gusara, koja među prvima bude na udaru visoke vode. Od polovine ulice do Glibuše asfalt je pod vodom, ali se laganom vožnjom može proći. Nismo zamijetili ni jednu kuću koja bi bila ugrožena. Ulica Put Vida, uz koju je vodotok Glibuša, samo je na nekim mjestima pod vodom koja se uz Glibuše preko ceste slijeva na lijevu stranu. Također se može automobilom.
   Vodostaj Norina u Vidu nešto je niži, pa se voda povukla i s većega dijela Ulice Matije Gupca, koja kao i Neretvanskih gusara među prvima bude poplavljena. Trenutno se lagano automobilom može i do zadnjih kuća. Dalje nismo probali.
   Ostale ulice na desnoj strani grada potpuno su prohodne, jedino voda leži na samome početku Zagrebačke. Neki vozači prolaze svojim osobnim automobilima, ali treba jako sporo voziti.
   Situacija na desnoj strani grada uglavnom je dobra, a s obzirom na vremenske prilike uskoro će se voda povući sa svih ulica.