vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Predavanja za poljoprivrednike

Metković, 24.1.2013. - U organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe, Područni ured DNŽ sinoć je u Zgradi političkih stranaka održano predavanje za poljoprivrednike. Teme su bile legalizacija bespravnih građevina, integrirana poljoprivredna proizvodnja s osvrtom na Pravilnik o IP (NN 137/2012. od 12. prosinca 2012.), a također se govorilo o dobrim poljoprivrednim i okolišnim uvjetima te mogućnostima korištenja sredstava iz programa IPARD.
     Spomenute teme izazvale su veliki interes neretvanskih poljoprivrednika, a prezentirali su ih Vicko Krešić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša DNŽ, Ispostava Metković te agronomi Ljiljana Mustapić i Milenko Buljubašić iz Poljoprivredne savjetodavne službe.
     
Kako predavači u kratkom vremenu nisu mogli odgovoriti na veliki broj postavljenih pitanja, prisutni poljoprivrednici pozvani su da u uredovnom vremenu posjete službe iz kojih dolaze predavači kako bi im se pojasnile sve eventualne nejasnoće, bilo u vezi legalizacije ili nečega vezanog uz poljoprivredno zakonodavstvo.