vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metković umalo do pobjede u Kaštelima

Metković, 23.1.2013. - Košarkaši Metkovića dobro su odigrali utakmicu protiv košarkaša Kaštela, trećeplasirane momčadi na tablici i jednoga od Metkovcima neugodnijih protivnika u drugoligaškim nadmetanjima u kojima su ih do sada samo jedanput uspjeli pobijediti.
    Iako oslabljeni zbog ozljeda Kušta i Matića te izostanka Karača i još nekih, Metkovci su dobro parirali domaćim košarkašima. Prvo poluvrijeme prošlo je u izjednačenoj borbi, no u nastavku su domaći preuzeli vodstvo i držali ga na sedam-osam koševa razlike. Naši su pred kraj uspjeli doći na 71:71, ali su Kaštelani tricom Biočića i dvicom Režića uz dodatno bacanje uspjeli osigurati pobjedu od 79:73.
    Nedostatak nekolicine igrača, nedovoljno široka klupa za rotaciju, rani izlazak Štrbe zbog pet osobnih početkom drugog poluvremena i, naravno, pad koncentracije uskratili su Metkovcima radost pobjede.
    Kod Kaštelana najefikasniji su bili Stipe Režić sa 20 te Toni Biočić sa 17 poena. Metkovce su predvodili Milan Karakaš sa 26 i Hrvoje Marin sa 18 poena.
    Sutra se košarkaši Metkovića u 14. kolu na domaćem terenu susreću sa košarkašima Sukošana. Utakmica će se igrati u Gradskoj športskoj dvorani s početkom u 18 sati. KK Metković je trenutno na tablici na osmome mjestu dok je Sukošan na petome.
Prema izvješću Nikice Medaka