vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Slavko s onoga svijeta

Metković, 11.1.2013. - Hrvati su stvarno čudan, nazadan narod pa ni ne zaslužuju da im bude bolje nego što im jest. Eto, na vidjelo je i službeno izašla poznata stvar da Hrvati jednostavno ne žele kupovati nove automobile. Tako kažu statistike. Tržište novim automobilima je u padu, dok je značajno porastao promet rabljenim automobilima iz Europske unije.
   Na tu vijest promptno se sastao uži Kabinet na kojemu je premijer zabrinuta lica od svojih ministara zatražio rješenje problema. – Nema šanse da se za šest mjeseci time sramotimo pred Europom. Pa nećemo valjda s tim starim rbalinama u goste finome svijetu? Molim vas za Oluju mozgova – rekao je premijer. Zagrmjelo je, zasijevalo, podiže se silan brain storming. Najbrži prst imao je Slavko s onoga svijeta. – Gospodine premijeru, imam ideju kojom ćemo ubiti još barem dvije-tri muhe – uzviknu Slavko. Premijer mu otvorenim dlanom dade znak da nastavi. – Riješit ćemo problem, uvaliti spin zelenima, koji nam na svakome koraku podmeću nogu, i još k tome napuniti državnu kasu. S premijerova lica nestade zabrinutosti, k'o da si je rukom skinuo. – Vidi staroga vraga, znao sam ja da on još nije za staro željezo – u sebi pomisli premijer.
  Dakle, dragi Hrvati i građani Hrvatske, voljeli ju vi ili ne voljeli, svima isto, bez obzira imali jednojezične ili dvojezične natpise po gradovima. Nema više za male pare do solidna automobila što ga se Švabo odriče nakon tri-četiri godine. Ima da kupite novo ili ćete to masno (do)platiti. Znamo mi da u čarapama ima još para. Ne bi ih Onaj džaba slao na čuvanje prijatelju – zaključi Slavko s onoga svijeta svoje obraćanje Urbi et Orbi.