vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva s pojačanjima u nastavak prvenstva

Metković, 10.1.2013. - Jučer je u prostorijama NK Neretva održana konferencija za tisak na kojoj je vodstvo kluba govorilo o planovima, odlukama i ciljevima koje će trebati realizirati kroz drugi dio natjecateljske sezone, kako bi seniorska ekipa zadržala status trećeligaša.
   Na početku konferencije predsjednik Nikola Kaleb istaknuo je da se Upravni odbor u zadnjih mjesec dana sastajao šest puta kako bi se što bolje utvrdilo stanje nakon jesenskoga dijela prvenstva, a koje bi se moglo podvući pod zajednički nazivnik – borba Neretve za opstanak. Nakon razmatranja situacije UO zauzeo je stav da je u prvome redu potrebno osvježiti kadar, ali i igrački pogon. U skladu s tim donesena je odluka da se u UO kooptira Branko Bebić, a Stipan Ilić je imenovan za koordinatora Neretvine škole nogometa.
   Novi trener je nekadašnji igrač Neretve Damir Borovac koji je u zadnjih 15-tak godina uspješno vodio niz klubova (od Čapljine, Konavljanina, Ljubuškog, Brotnja iz Čitluka do Goška iz Gabele). Predstavljajući se novinarima Borovac je rekao kako mu je rad u Neretvi velik izazov i da smatra kako će povjerenu mu zadaću uspješno realizirati.
   Neretva se za sada pojačala i sa pet novih imena. To su Ivan Raguž (NK Gošk), Marko Buzov (NK Val), Josip Čačić (NK Velebit), Matej Petrović (NK Split) i Goran Radnić (NK Kaštela), a kako je do 28. veljače u tijeku prijelazni rok nije isključeno da će u redove Neretve dospjeti i još poneko novo ime.
   Neretva je s pripremama započela danas, a treneru je na raspolaganju 20 igrača koji će potražiti svoje mjesto u prvoj momčadi. Tijekom priprema odigrat će se 10 utakmica, a prva bi se trebala odigrati 26. siječnja protiv NK Zrinski. Proljetni dio prvenstva Neretva počinje 2. ožujka gostovanjem u Omišu.
   Tradicionalna Neretvina zabava Plavo-bijela noć održat će se 2. veljače u Hotelu Narona. Među ostalima, posjetitelje će zabavljati Klapa Intrade.